Monday, October 6

Pastrama „de fiță” a familiei Sterp: cât plătesc clienții pentru specialitatea Getei

Pastrama „de fiță” a familiei Sterp: cât plătesc clienții pentru specialitatea Getei
Pastrama „de fiță” a familiei Sterp: cât plătesc clienții pentru specialitatea Getei

Geta Sterp, mama celebrului artist Culiță Sterp, continuă să atragă atenția fanilor nu doar prin legătura cu familia, ci și prin activitatea ei de producător local de carne. Recent, ea a anunțat că a crescut prețul pentru pastrama de berbecuț cu 20 de lei, justificând decizia prin volumul mare de comenzi și costurile ridicate de producție.

La un festival recent desfășurat în București, prețul pastramei de berbecuț era 20 de lei pentru 100 de grame — adică 200 de lei pe kilogram.  Aceasta a provocat reacții mixte printre clienți, unii considerând prețul prea ridicat, alții apreciind calitatea produsului.

Geta a explicat procesul și dificultățile din spatele preparării acestei specialități. Conform ei, carnea rămâne la macerat timp de trei zile pentru a o frăgezi, apoi este unsă cu un amestec de condimente ce include usturoi, cimbru, boia dulce și sare. Ea a subliniat că obținerea unei pastrame de calitate implică efort, timp și ingrediente bune.

Pastrama „de fiță” a familiei Sterp: cât plătesc clienții pentru specialitatea Getei

Fratele lui Culiță, Iancu Sterp, a intervenit și el, afirmând că pastrama produsă de familia lor este dificil de găsit în comerț, mai ales în varianta bio — cu oi crescute natural, hrană curată și ingrediente atent selectate.

Reacția publicului la festival a fost de surpriză: „Cum să dai 20 de lei pe 100 de grame? Un kilogram ajunge 200 de lei!”, a comentat unul dintre cei prezenți.  În piețele bucureștene, comercianții vindeau variante similare de pastramă între 26 și 28 lei/kg pentru carne mai puțin elaborată și de 30-45 lei/kg pentru bucăți premium.

Sursa foto + text: Libertatea.ro