Tuesday, April 16

Tendințe în machiaj pentru 2023: Culorile și tehnicile care domină podiumurile

Anul 2023 se anunță a fi unul încărcat de inovații în lumea frumuseții. Podiumurile de modă, influencerii și casele de cosmetice au dictat noile direcții în materie de machiaj, oferindu-ne o perspectivă fascinantă asupra trendurilor care vor domini acest an. De la culori vibrante până la tehnici de aplicare inedite, machiajul pentru 2023 promite să ne surprindă în mod plăcut.

1. Renașterea anilor ’90

Tendințele din anii ’90 revin în forță. Nu doar în modă, ci și în machiaj. În 2023, se pare că ne vom reîntoarce la culorile terestre, la buzele maronii și la sprâncenele naturale și dese.

  • Buze maronii: Rujurile maronii, de la cele mate până la nuanțele lucioase, vor fi vedetele acestui an. Perfecte pentru un look retro, acestea se potrivesc oricărui tip de ten.
  • Sprâncene dese: Se renunță la forma arcuită și la sprâncenele prea definite în favoarea unor sprâncene naturale și dese.

2. Culorile vii: Turcoaz și coral

În 2023, ne putem aștepta să vedem o explozie de culori vibrante. În special, turcoazul și coralul vor fi vedetele anului în materie de machiaj.

  • Ochi în tonuri de turcoaz: Fie că este vorba despre un eyeliner în această culoare sau de umbre de ochi, turcoazul va da profunzime și luminozitate privirii.
  • Pomeți în nuanțe de coral: Un blush coral va aduce prospețime și un aspect sănătos obrajilor.

3. Machiajul “no makeup”

Chiar dacă culorile vibrante sunt în tendințe, pe podiumuri am observat și prezența unui machiaj minimal, cunoscut sub numele de “no makeup”. Acesta pune accent pe un ten perfect, hidratat, cu un finish natural.

  • Fonduri de ten fluide: Aceste produse oferă un finish natural, lăsând pielea să respire.
  • Iluminatoare discrete: Pentru a da luminozitate tenului, iluminatoarele discrete sunt esențiale. Ele trebuie aplicate pe pomeți, arcada sprâncenelor și puntea nasului.

4. Grafic și artistic: Eyeliner-ul în rol principal

Anul 2023 aduce în prim-plan eyeliner-ul grafic. Linii îndrăznețe, forme neașteptate și combinații de culori surprinzătoare vor fi vedetele acestui trend.

  • Dublu eyeliner: O linie clasică la baza genelor superioare și una colorată deasupra pliului ochiului.
  • Forme geometrice: Triunghiuri, cercuri sau linii drepte vor transforma ochii în adevărate opere de artă.

5. Buzele: Luciu sau mat?

În 2023, buzele vor fi fie strălucitoare, fie complet mate. Luciul de buze revine în forță, promițând să ofere volum și definire. Pe de altă parte, rujurile mate, cu o rezistență îndelungată, rămân la modă.

6. Bază strălucitoare

Pielea luminată de la interior este un trend care continuă și în 2023. Se pun în evidență produsele care oferă un finish radiant, cum ar fi bazele iluminatoare și primer-urile cu particule reflectorizante.

Anul 2023 se anunță a fi unul plin de contradicții în lumea machiajului: de la culori vibrante la machiajul natural, de la buze lucioase la cele mate. Important este să alegem acele tendințe care ne reprezintă și care ne pun în valoare frumusețea naturală. Experimentează, joacă-te cu culorile și tehnicile și găsește acel look care te face să te simți încrezătoare și puternică!