Tuesday, April 16

Din ce materiale se face o narghilea?

O narghilea, cunoscuta si sub denumirea de tigara de apa sau narghila, este alcatuita din mai multe componente, iar materialele utilizate pot varia. Iata principalele materiale folosite in confectionarea unei narghilele traditionale:

  1. Sticla: Vasul de apa al narghilelei este de obicei confectionat din sticla. Acesta poate avea diverse forme si culori, fiind disponibil intr-o gama variata de modele decorative.
  2. Metal: Cadru si componentele principale ale narghilelei, precum tijele si placa carbunelui, sunt adesea realizate din metal. Cuprul, alama si otelul inoxidabil sunt materiale frecvent utilizate in fabricarea acestor componente.
  3. Lemes: Lemesul sau teava prin care se inhaleaza fumul este de obicei confectionat din metal sau alte materiale rezistente la temperaturi ridicate, cum ar fi alama sau otelul inoxidabil. Unele narghilele moderne pot avea lemesuri din aluminiu sau alte metale.
  4. Furtun: Furtunul narghilelei este de obicei realizat din piele sau material plastic flexibil, precum siliconul. Uneori, furtunul este decorat cu margele sau alte ornamente.
  5. Teava de ardere: Aceasta este partea in care carbunele arde si care este plasata deasupra vasului de apa. Tevile de ardere pot fi confectionate din metal sau ceramica.
  6. Accesorii si ornamente: Narghilelele pot avea diverse accesorii si ornamente, cum ar fi placi decorative, pietre pretioase, gravuri sau impletituri artistice. Acestea pot fi realizate din diverse materiale, cum ar fi lemnul, sticla, metalul sau plasticul.

Este important de mentionat ca exista o varietate mare de narghilele si materialele utilizate pot varia in functie de designul si stilul acestora. Narghilelele moderne pot fi realizate si din materiale alternative, cum ar fi acrilicul sau plasticul rezistent la caldura, in timp ce narghilelele traditionale sunt in general fabricate din sticla si metal.