Thursday, June 8

De ce nu e bine sa mananci cu multa sare?

Alimentatia sanatoasa este esentiala pentru o viata de calitate si una dintre cele mai importante reguli ale unei alimentatii sanatoase este sa redusi consumul de sare. Excesul de sare poate duce la aparitia unor complicatii medicale grave, cum ar fi hipertensiunea si boli de rinichi. Cu toate acestea, multe persoane ignora acest lucru si continua sa consume alimente bogate in sare.

Excesul de sare poate provoca, in primul rand, hipertensiune arteriala, ceea ce poate avea un efect negativ asupra sanatatii generale. Acest lucru se datoreaza faptului ca sarea contine sodiu, care poate creste tensiunea arteriala. Consumul excesiv de sare poate duce la ingrosarea peretilor arteriali, ceea ce poate duce, la randul sau, la aparitia unor complicatii medicale grave, cum ar fi infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral.

De asemenea, excesul de sare poate avea un efect negativ asupra rinichilor. Consumul excesiv de sare poate determina o retentie crescuta de apa in organism si poate afecta rinichii, ceea ce poate duce la pierderea apei din corp. Acest lucru poate provoca deshidratare si poate duce, de asemenea, la hipertensiune arteriala.

De asemenea, excesul de sare poate afecta si digestia, ceea ce poate duce la balonare, constipatie si dureri abdominale. Consumul excesiv de sare poate duce, de asemenea, la perturbarea metabolismului, ceea ce poate duce la cresterea in greutate.

Excesul de sare poate provoca, de asemenea, aparitia altor boli, cum ar fi osteoporoza si diabetul. Deoarece sarea joaca un rol important in reglarea nivelului de calciu in organism, consumul excesiv de sare poate duce la pierderea calciului in organism, ceea ce poate duce la osteoporoza. Consumul excesiv de sare poate, de asemenea, sa afecteze productia de insulina, ceea ce poate duce la diabet.

Pentru a va proteja de toate aceste complicatii medicale, este important sa va limitati consumul de sare. Incercati sa evitati sa adaugati sare la mancare si sa nu consumati alimente prea sarate. De asemenea, este important sa va asigurati ca aveti o dieta echilibrata, bogata in legume si produse lactate, care contin calciu si pot ajuta la mentinerea sanatatii rinichilor si a metabolismului.